1283

Lemur zaprasza

Kuchnia turecka
1/2 szklanki oleju jadalnego
2-3 posiekane cebule
2 pomidory sparzone, obrane i posiekane
2 ¶wieże papryki – usun±ć nasiona i zgrubienia, pokrajać w paski
1/4 kg zielonej fasolki – usun±ć ogonki i włókna, przepołowię
2 duże ziemniaki obrane
pokrajane w duż± kostkę
sól i pieprz do smaku

Cebulę smażyć w rozgrzanym oleju do lekkiego zrumienienia. Dodać jarzyny, doprawić do smaku sol± i pieprzem, wymieszać. Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 30 min. Nie odkrywać, pod koniec zamieszać. Podawać na gor±co lub na zimno polane jogurtem z zielon± sałat± w sosie winegret.
Proporcje dla 2-3 osób
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza