ďťż

1416

Lemur zaprasza

25 dag makaronu fabrycznego lub domowego
3 dag cebuli
4 dag tłuszczu
50 dag grzybów świeżych (koźlarzy, maślaków, borowików)
sól
pieprz
zielona pietruszka
15 dag śmietany

Grzyby oczyścić, opłukać, poszatkować, dodać trochę tłuszczu i cebuli, zalać niedużą ilością wody i udusić do miękkości odparowując wywar. Na końcu grzyby nieco przyrumienić mieszając, uważać, aby ich nie przypalić. Resztę tłuszczu i cebulę lekko przyrumienić. Makaron połamać, ugotować, przelać gorącą wodą, osączyć. Makaron wymieszać z grzybami, zrumienioną cebulą, dodać soli, pieprzu do smaku i drobno pokrajanej; zielonej pietruszki. Formę wysmarować i wysypać bułeczką, nałożyć makaron, wyrównać, zalać śmietaną i zapiec.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • Wątki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza