1575

Lemur zaprasza

30 dag kaszy krakowskiej,
3 jaja,
2 szklanki mleka,
łyżka masła
1 kg porów białych,
3 łyżki tłuszczu,
2 łyżeczki m±ki pszennej,
pół szklanki ¶mietany,
tarta bułka,
gałka muszkatołowa,
pieprz,
przyprawa do zup

Kaszę krakowsk± zatrzeć rozmieszanym jajem, następnie wysuszyć w piekarniku i ugotować na mleku z dodatkiem masła. Pory oczy¶cić, dokładnie opłukać, poszatkować i udusić z dodatkiem tłuszczu. Gdy s± miękkie, oprószyć m±k±, dodać ¶mietanę i ostudzić. Wbić jajo, dodać gałkę muszkatołow± i przyprawić do smaku. Wysmarować naczynie tłuszczem, wysypać tart± bułk± i układać warstwami kaszę i pary. Cało¶ć zapiec w piekarniku. Podawać z sosem ¶mietanowym.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza