1611

Lemur zaprasza


MLECZKO ZAPIEKANE - Deser : Wirtualna Kuchnia Polska














Mleczko zapiekane
125 g mleka,
1/2 jaja,
10 g cukru,
wanilia,
truskawki lub inne owoce jagodowe

Jajo roztrzepać w naczyniu z dodatkiem cukru i ostudzonego przegotowanego mleka, napełnić płynem wysmarowane masłem filiżanki, wstawić je do naczynia z wrz±c± wod± (woda powinna sięgać do 3/4 filiżanki) i gotować pod przykryciem 1/2 do 3/4 godziny, aż mleczko się zetnie (można również wstawić filiżanki do ogrzanego piekarnika). Ostudzić mleczko w filiżankach, wyj±ć, zlać wydzielony płyn (serwatkę) i polać oblane syropem owocowym

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza