ďťż

1740

Lemur zaprasza


KURA Z RUSZTU - Mieso: Drob : Wirtualna Kuchnia Polska














Kura z rusztu
1 kura,
zielenina,
5 dag masła,
5 dag ketchupu,
sól, pieprz

Oczyszczoną kurę lub kurczęta umyć, założyć skrzydła na grzbiet, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Zieleninę opłukać, włożyć do tuszek, związać nogi. Następnie ułożyć na ruszcie, polać masłem i upiec w silnie nagrzanym piekarniku. W czasie pieczenia polewać wytopionym tłuszczem i ketchupem. Po upieczeniu pokroić na porcje usuwając zieleninę. Podawać z frytkami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • Wątki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza