177 (2).HTM

Lemur zaprasza


GRUZINSKIE RAGOUT - Mieso: Cielecina : Wirtualna Kuchnia Polska














Gruzińskie ragout
50 dag cielęciny bez ko¶ci
10 dag boczku
szklanka białego, wytrawnego wina
3 cebule
2-3 winne jabłka
łyżka smalcu
łyżka masła
łyżka m±ki
po szczypcie: lubczyku, tymianku, mielonego jałowca, cukru
2 łyżki natki pietruszki
sól,
pieprz
Mięso i boczek pokroić w kostkę, zarumienić na rozgrzanym smalcu, posypać sol±, ziołami, oprószyć m±k±, dodać drobno pokrojon± cebulę i - stale mieszaj±c - smażyć na silnym ogniu. Wlać wino i dusić na małym ogniu ok. 30 minut. Obrane jabłka pokroić w ćwiartki. Na patelni stopić masło, włożyć jabłka, posypać je lekko cukrem i dusić chwilę, po czym dodać do miękkiego mięsa, wymieszać, zagotować. Posypać natk± pietruszki, podawać z ziemniakami z wody lub ryżem. 100 g - 110 kcal

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza