Lemur zaprasza
GRUZINSKIE RAGOUT - Mieso: Cielecina : Wirtualna Kuchnia Polska Gruzińskie ragout 50 dag cielęciny bez ko¶ci 10 dag boczku szklanka białego, wytrawnego wina 3 cebule 2-3 winne jabłka łyżka smalcu łyżka masła łyżka m±ki po szczypcie: lubczyku, tymianku, mielonego jałowca, cukru 2 łyżki natki pietruszki sól, pieprz Mięso i boczek pokroić w kostkę, zarumienić na rozgrzanym smalcu, posypać sol±, ziołami, oprószyć m±k±, dodać drobno pokrojon± cebulę i - stale mieszaj±c - smażyć na silnym ogniu. Wlać wino i dusić na małym ogniu ok. 30 minut. Obrane jabłka pokroić w ćwiartki. Na patelni stopić masło, włożyć jabłka, posypać je lekko cukrem i dusić chwilę, po czym dodać do miękkiego mięsa, wymieszać, zagotować. Posypać natk± pietruszki, podawać z ziemniakami z wody lub ryżem. 100 g - 110 kcal MM |