1774

Lemur zaprasza


PAROWKI W SZLAFROCZKACH - Mieso (rozne) : Wirtualna Kuchnia Polska














Parówki w szlafroczkach
40 dag cienkich parówek,
3 jaja,
5 dag m±ki,
sól, pieprz

Parówki umyć, obrać z osłonki, pokroić na kawałki długo¶ci 6-8 cm. Jaja umyć, wybić ze skorupek, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywn± pianę, poł±czyć z żółtkami i m±k±, doprawić. W przygotowanym cie¶cie maczać parówki, kła¶ć na silnie rozgrzany tłuszcz i smażyć ze wszystkich stron na rumiano.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza