X
ďťż

1774

Lemur zaprasza


PAROWKI W SZLAFROCZKACH - Mieso (rozne) : Wirtualna Kuchnia Polska














Parówki w szlafroczkach
40 dag cienkich parówek,
3 jaja,
5 dag mąki,
sól, pieprz

Parówki umyć, obrać z osłonki, pokroić na kawałki długości 6-8 cm. Jaja umyć, wybić ze skorupek, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z żółtkami i mąką, doprawić. W przygotowanym cieście maczać parówki, kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz i smażyć ze wszystkich stron na rumiano.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • Wątki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza