1892

Lemur zaprasza

1 kg różnych morskich ryb
50 dag ziemniaków
2 łyżki m±ki
pół szklanki słodkiej ¶mietanki
8 kromek bułki
5 dag masła
szklanka mleka
2 kieliszki białego wina
cebula
2 marchwie
pęczek natki pietruszki
zielony koper
sól
pieprz

2 I wody zagotować z winem posolić, dodać drobno pokrajan± marchew, cał± cebulę oraz natkę pietruszki i gotować 15 min. Po tym czasie dodać obrane całe ziemniaki, pogotować chwilę i dołożyć pokrajan± na dzwonka rybę. Gotować do miękko¶ci. W rondelku przygotować jasn± zasmażkę z masła i m±ki, zalać j± zimnym mlekiem i mieszać trzymaj±c na bardzo małym ogniu, aż powstanie gładki sos. Wlać ¶mietankę, wymieszać i trzymać w cieple. Przed podaniem na stół rybę i ziemniaki wyj±ć na półmisek i obłożyć wokół kromkami bułki posmarowanej masłem. Wywar przecedzić, poł±czyć z sosem, zagotować, przyprawić sol±, pieprzem i posiekanym koperkiem. Podać jednocze¶nie na stół półmisek z ryb± i zupę do popicia.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza