220 (2).HTM

Lemur zaprasza


KAPUSTA DUSZONA Z MIELONYM MIESEM - Mieso (rozne) : Wirtualna Kuchnia Polska














Kapusta duszona z mielonym mięsem
porcja - 570 kcal
przygotowanie - 25 minut
duszenie - 60 minut
dla 4 osób:
główka białej kapusty (ok. 1,5 kg),
40 dag mięsa mielonego, 1/2 l rosołu
(z kostki), cebula, sól, pieprz.
sos:
20 dag masła, 2 żółtka, 4 łyżki białego wina (niekoniecznie), sok z cytryny, sól, pieprz.
Kapustę i cebulę drobno pokroić. Połowę kapusty wsypać do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułożyć mięso, posypać cebul±, doprawić.
Obłożyć reszt± kapusty.Zalać rosołem.
Przykryć i dusić nie mieszaj±c.
Masło rozpu¶cić. Żółtka ubijać na parze, dodaj±c po odrobinie masła. Przyprawić. Dodać wino i sok z cytryny.
Kapustę kroić jak tort. Podawać z sosem i ziemniakami z wody.
"Claudia"

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza