Lemur zaprasza
KAPUSTA DUSZONA Z MIELONYM MIESEM - Mieso (rozne) : Wirtualna Kuchnia Polska Kapusta duszona z mielonym mięsem porcja - 570 kcal przygotowanie - 25 minut duszenie - 60 minut dla 4 osób: główka białej kapusty (ok. 1,5 kg), 40 dag mięsa mielonego, 1/2 l rosołu (z kostki), cebula, sól, pieprz. sos: 20 dag masła, 2 żółtka, 4 łyżki białego wina (niekoniecznie), sok z cytryny, sól, pieprz. Kapustę i cebulę drobno pokroić. Połowę kapusty wsypać do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułożyć mięso, posypać cebul±, doprawić. Obłożyć reszt± kapusty.Zalać rosołem. Przykryć i dusić nie mieszaj±c. Masło rozpu¶cić. Żółtka ubijać na parze, dodaj±c po odrobinie masła. Przyprawić. Dodać wino i sok z cytryny. Kapustę kroić jak tort. Podawać z sosem i ziemniakami z wody. "Claudia" MM |