2909

Lemur zaprasza

1 kg rozmaitych ryb
gar¶ć suszonych borowików
łyżka m±ki
pół szklanki ¶mietany
żółtko
cebula
listek laurowy
kilka ziaren ziela angielskiego
por
pietruszka
kawałek selera
parę łyżek soku cytrynowego
koper
sól

Grzyby dokładnie wymyć i moczyć przez noc. Do 2 I wody dodać grzyby z wod±, w której się moczyły, oraz pokrajan± włoszczyznę. Gotować 10-15 min, po czym włożyć sprawione, umyte ryby i gotować na małym ogniu jeszcze ok.15 min. Po ugotowaniu ryby wyj±ć, a wywar przecedzić. Grzyby i jarzyny przeznaczyć do innych celów, a wywar (je¶li jest za mało, rozcieńczyć go wod±) "zaci±gn±ć" ¶mietan±, rozmieszan± z m±k± i żółtkiem i silnie podgrzać. Na koniec dodać sok z cytryny i wsypać mielone ziele angielskie. Podawać zupę rybn± na gor±co z dodatkiem ziemniaków z wody lub pieczywem.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza