2964

Lemur zaprasza

Kuchnia z szybkowaru
1 szklanka suchej, uprzednio namoczonej na noc fasoli,
2 marchwie,
1 pietruszka,
2 cebule,
4 kartofle,
10 dag boczku wędzonego,
1,2 I wody,
2 łyżki m±ki;
majeranek,
sól do smaku

Fasolę (wraz z wod±, w której się moczyło) oraz oczyszczone i pokrojone warzywa (przy czym cebulę tylko jedn±) zalać wod± w szybkowarze, szybkowar zamkn±ć i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnętrznego. W tym czasie pokroić boczek, usmażyć, zrumienić na nim oczyszczon± i drobno pokrojon± drug± cebulę. Z m±ki i odrobiny wody zagnie¶ć twarde ciasto. Po upływie przewidzianego czasu szybkowar otworzyć, postawić z powrotem na ogień i wetrzeć do zupy ciasto, posługuj±c się tark± do jarzyn, zagotować. Posolić, dodać usmażony boczek z cebul±. U w a g a. Z młodej, nie stwardniałej jeszcze fasoli zupę tę gotuje się około 20 minut.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza