Lemur zaprasza
Kuchnia z szybkowaru 50 dag baraniny bez ko¶ci 2 cebule 2 kiszone ogórki (20 dag) 2 z±bki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 4 łyżki dobrego oleju (np. sojowego) 1 kieliszek wytrawnego wina 1 łyżka siekanej natki pietruszki 1 łyżka młodych listków estragonu sól i pieprz do smaku Mięso pokroić na kawałki i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, oczyszczon± cebulę wkroić do mięsa i też zrumienić. Dodać obrane i pozbawione nasion ogórki pokrojone w półplasterki, koncentrat pomidorowy, posiekany czosnek, estragon i wino. Posolić i popieprzyć, zalać wod±, zamkn±ć szybkowar, ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać natk± pietruszki. |