700

Lemur zaprasza

Kuchnia z szybkowaru
50 dag baraniny bez ko¶ci
2 cebule
2 kiszone ogórki (20 dag)
2 z±bki czosnku
1 łyżka koncentratu pomidorowego
4 łyżki dobrego oleju (np. sojowego)
1 kieliszek wytrawnego wina
1 łyżka siekanej natki pietruszki
1 łyżka młodych listków estragonu
sól i pieprz do smaku

Mięso pokroić na kawałki i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, oczyszczon± cebulę wkroić do mięsa i też zrumienić. Dodać obrane i pozbawione nasion ogórki pokrojone w półplasterki, koncentrat pomidorowy, posiekany czosnek, estragon i wino. Posolić i popieprzyć, zalać wod±, zamkn±ć szybkowar, ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać natk± pietruszki.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza