851

Lemur zaprasza

Ciasto:
40 dag maki,
jajo,
woda

Nadzienie:
grzyby suszone,
25 dag kaszy gryczanej,
35 dag tłustego twarogu,
1,5 łyżki tłuszczu,
mała cebula,
sól,
jajo,
pieprz,
majeranek.
10 dag słoniny do polania

Na wywarze grzybowym ugotować na półsypko kaszę gryczan±. Ostudzon± zemleć w maszynce razem z twarogiem i ugotowanymi grzybami. Dodać przesmażon± uprzednio cebulę, pieprz, przyprawy i jajo. Zagnie¶ć ciasto jak na pierogi, cienko rozwałkować, układać nadzienie, zawijać brzegi, zacisn±ć i wykrawać szklank± niewielkie pierogi. Ugotowane polać stopion± słonin±.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza