1102

Lemur zaprasza

25 dag cebuli (szalotki),
10 dag tłuszczu,
1 kg kapusty białej,
łyżka m±ki,
papryka,
10 dag przecieru pomidorowego,
kieliszek wina czerwonego,
50 dag ziemniaków,
cukier,
sól,
pieprz,
ziele angielskie,
przyprawa do zup

Małe cebule obrać, opłukać, sparzyć wrz±tkiem na sicie i zrumienić na tłuszczu z dodatkiem szczypty cukru. Kapustę oczyszczon± i opłukan± pokrajać w kostkę, sparzyć i udusić do miękko¶ci z przecierem pomidorowym i przyprawami. Następnie dodać przygotowane cebulki - cało¶ć jeszcze chwilę poddusić. Usmażyć frytki z ziemniaków i zmieszać je z potraw± na chwilę przed padaniem.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza