Lemur zaprasza
BABKA PIASKOWA 6 - Ciasta, ciastka : Wirtualna Kuchnia Polska Babka piaskowa 6 20 dag (1 szklanka) m±ki pszennej, 20 dag (niepełna szklanka) m±ki ziemniaczanej, 25 dag margaryny, mała paczka proszku do pieczenia, 25 dag (1 szklanka) cukru, 4 jaja, cukier waniliowy lub esencja zapachowa, tłuszcz i tarta bułka do formy Margarynę roztopić. Całe jaja utrzeć z cukrem i poł±czyć z przesian± i wymieszan± z proszkiem do pieczenia m±k± pszenn± i ziemniaczan±. Na koniec wlać roztopion± letni± margarynę i dokładnie wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tart± bułk± formy. Piec około 45 min w umiarkowanie gor±cym piekarniku. Posypać cukrem pudrem i polukrować. From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl> MM |