ďťż

1686

Lemur zaprasza

3 sztuki ogórków długich, wąskich
parę łyżek sałatki majonezowej mięsnej lub rybnej
sól
listki sałaty
4 łyżki sosu majonezowego
pomidor do przybrania

Sporządzić sałatkę, nie rozrzedzać jej, wynieść na zimno, aby stężała. Odłożyć trochę sosu majonezowego przed wymieszaniem sałatki. Ogórki opłukać, obrać, wydrążyć łyżeczką, wnętrze lekko posypać solą. Ogórki nadziać sałatką, upychając dokładnie łyżką i pokrajać ostrym nożem na porcje 3 cm grubości. Półmisek obłożyć listkami sałaty, ułożyć porcje ogórka przekrojem na wierzch. Półmisek przybrać krążkami pomidora. (Powierzchnię wyszprycować majonezem, wyciskając go przez cienką tubkę):
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • Wątki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza