ďťż

2090

Lemur zaprasza


SLEDZIE PO WILENSKU - Ryby : Wirtualna Kuchnia Polska














Śledzie po wileńsku
1 kg śledzi,
1 kg cebuli,
3 dag grzybów suszonych,
1 korniszon,
2 wędzone szproty,
25 dag ketchupu
łyżka oleju

Śledzie wymoczyć przez całą noc. Na oleju przysmażyć na biało posiekaną cebulę. Namoczone i ugotowane grzyby posiekać i zmiksować razem z korniszonem, szprotami, cebulą, pieprzem oraz ketchupem. Ta zaprawa zalać pokrojone w kostki i obrane z ości filety śledziowe. Wszystko wymieszać, włożyć do słoików, ubić i przechowywać w chłodnym miejscu.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • Wątki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza