ďťż

2193

Lemur zaprasza


SALATKA FROU-FROU - Salatki i surowki : Wirtualna Kuchnia Polska














Sałatka frou-frou
1 seler,
2 buraki,
3 jaja na twardo,
4 pieczarki,
sól, pieprz,
1/2 szklanki sosu winegret,
łyżeczka musztardy,
1 łyżeczka papryki w proszku,
listki sałaty,
posiekana zielenina

Wyszorowane buraczki i seler oddzielnie ugotować w łupinach, odcedzić, przestudzić, pokroić w słupki grubości zapałki. Wymyte osuszone pieczarki pokroić na cienkie paski. Sałatę wypłukać, osączyć, osuszyć w ścierce. Sos winegret wymieszać z musztardą i papryką. Białka jaj pokroić w słupki. W dużej misce ostrożnie wymieszać przygotowane jarzynki z pieczarkami i białkami jaj. Salaterkę wyłożyć sałatą, przełożyć jarzynki, osolić, posypać pieprzem, polać sosem, posypać zieleniną.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • Wątki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza