ďťż
Lemur zaprasza
Kuchnia peruwiańska 30 dkg polędwicy pokrajanej w 3 plastry 1/2 opakowania serka homogenizowanego 2 żółtka ugotowane na twardo, posiekane 1/4 łyżeczki chilli 1/4 łyżki soli 1/4 szklanki oliwy lub oleju jadalnego 1/2 szklanki gęstej śmietany 2 łyżki oleju lub masła 6 czarnych oliwek lub ogórek konserwowy pokrajany w plasterki 2 jaja na twardo. pokrajane w ćwiartki 1. W garnku dokładnie wymieszać serek homogenizowany z żółtkami, chilli, solą. 2. Wlewać oliwę lub olej kropelkami, ucierając drewnianą łyżką. 3. Dodać śmietanę i cebulę, wszystko wymieszać. 4. Sos podgrzać na parze (naczynie z sosem umieścić na innym z wrzącą wodą). Zamieszać kilka razy. 5. Befsztyki lekko obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju lub maśle. 6. Przełożyć na gorący półmisek, polać gorącym sosem, przybrać oliwkami lub ogórkiem i ćwiartkami jaj. 7. Podawać z frytkami i zieloną sałatą. Proporcje dla 3 osób |