ďťż

2525

Lemur zaprasza

Kuchnia peruwiańska
30 dkg polędwicy
pokrajanej w 3 plastry
1/2 opakowania serka
homogenizowanego
2 żółtka ugotowane na twardo, posiekane
1/4 łyżeczki chilli
1/4 łyżki soli
1/4 szklanki oliwy lub oleju jadalnego
1/2 szklanki gęstej śmietany
2 łyżki oleju lub masła
6 czarnych oliwek
lub ogórek konserwowy
pokrajany w plasterki
2 jaja na twardo. pokrajane w ćwiartki

1. W garnku dokładnie wymieszać serek homogenizowany z żółtkami, chilli, solą.
2. Wlewać oliwę lub olej kropelkami, ucierając drewnianą łyżką.
3. Dodać śmietanę i cebulę, wszystko wymieszać.
4. Sos podgrzać na parze (naczynie z sosem umieścić na innym z wrzącą wodą). Zamieszać kilka razy.
5. Befsztyki lekko obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju lub maśle.
6. Przełożyć na gorący półmisek, polać gorącym sosem, przybrać oliwkami lub ogórkiem i ćwiartkami jaj.
7. Podawać z frytkami i zieloną sałatą.
Proporcje dla 3 osób
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • Wątki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza