347

Lemur zaprasza

Kuchnia włoska
225 g m±ki i 2 łyżki m±ki do posypania blachy do pieczenia
225 g cukru
160 g masła i 30 g masła do wysmarowania blaszki do pieczenia białka z 6 jajek
1 torebka wanilii
szczypta soli

Masło wyrabiać drewnian± łyżk± tak długo, aż będzie miało konsystencję kremu. Dodać cukier i białka i dobrze wymieszać. Do tak przygotowanej masy wsypać przesian± m±kę, sól i wanilię. Wyrobion± mas± napełnić woreczek do wyciskania kremów z gładk± końcówk± o ¶rednicy około 1/2 c-m. Wyciskać dziesięciocentymetrowej długo¶ci paski na posmarowan± masłem i posypan± m±k± blaszkę do pieczenia. Ciasto piec w piekarniku 5-10 minut w temperaturze 200”C. Biszkopty powinny mieć brzegi zrumienione, a ¶rodki jasne. Upieczone "kocie języki" pozostawić na siatce piekarskiej, aż zupełnie ostygn±.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza