Lemur zaprasza
Kuchnia włoska 225 g m±ki i 2 łyżki m±ki do posypania blachy do pieczenia 225 g cukru 160 g masła i 30 g masła do wysmarowania blaszki do pieczenia białka z 6 jajek 1 torebka wanilii szczypta soli Masło wyrabiać drewnian± łyżk± tak długo, aż będzie miało konsystencję kremu. Dodać cukier i białka i dobrze wymieszać. Do tak przygotowanej masy wsypać przesian± m±kę, sól i wanilię. Wyrobion± mas± napełnić woreczek do wyciskania kremów z gładk± końcówk± o ¶rednicy około 1/2 c-m. Wyciskać dziesięciocentymetrowej długo¶ci paski na posmarowan± masłem i posypan± m±k± blaszkę do pieczenia. Ciasto piec w piekarniku 5-10 minut w temperaturze 200”C. Biszkopty powinny mieć brzegi zrumienione, a ¶rodki jasne. Upieczone "kocie języki" pozostawić na siatce piekarskiej, aż zupełnie ostygn±. |