1092

Lemur zaprasza

10 szt. porów,
20 dag ryżu,
10 dag tłuszczu,
2 jaja,
10 dag przecieru pomidorowego,
przyprawa do zup,
łyżka m±ki,
koper,
2 łyżki ¶mietany,
sól,
pieprz

Pory przygotować jak w poprzednim przepisie. ¦rodki z porów pokrajać, dodać tłuszczu i udusić do miękko¶ci. Ugotowany na sypko i ostudzony ryż zmieszać z pokrajanymi porami. Dodać ugotowane no twardo i posiekane jaja, wsypać posiekany koper, dodać pieprz i przyprawę do zup. Przygotowanym nadzieniem napełniać zewnętrzne warstwy porów, sparzanych uprzednio wrz±tkiem. Włożyć do naczynia, podlać wywarem i wstawić da piekarnika. Gdy s± miękkie, dodać przecier, podprawić m±k± i ¶mietan±. Podawać z ziemniakami.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza