Lemur zaprasza
10 szt. porów, 20 dag ryżu, 10 dag tłuszczu, 2 jaja, 10 dag przecieru pomidorowego, przyprawa do zup, łyżka m±ki, koper, 2 łyżki ¶mietany, sól, pieprz Pory przygotować jak w poprzednim przepisie. ¦rodki z porów pokrajać, dodać tłuszczu i udusić do miękko¶ci. Ugotowany na sypko i ostudzony ryż zmieszać z pokrajanymi porami. Dodać ugotowane no twardo i posiekane jaja, wsypać posiekany koper, dodać pieprz i przyprawę do zup. Przygotowanym nadzieniem napełniać zewnętrzne warstwy porów, sparzanych uprzednio wrz±tkiem. Włożyć do naczynia, podlać wywarem i wstawić da piekarnika. Gdy s± miękkie, dodać przecier, podprawić m±k± i ¶mietan±. Podawać z ziemniakami. |