1120

Lemur zaprasza

1 kg brukselki,
cebula,
3 łyżki tłuszczu,
pół szklanki ¶mietany,
2 łyżki m±ki,
łyżka cukru,
koper,
sól,
pieprz,
4 jaja,
przyprawa do zup

Brukselkę oczy¶cić i ugotować w osolonej wodzie ze szczypt± cukru. Cebulę drobno posiekać; lekko przesmażyć, dodać m±kę i sporz±dzić zasmażkę. Następnie rozprowadzić wywarem z brukselki, podprawić ¶mietan±, przyprawić do smaku, zagotować. Przygotowanym sosem zalać brukselkę. Przed podaniem posypać pokrajanymi w talarki jajami oraz posiekanym koprem. Podawać z ryżem lub z ziemniakami.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza