1122

Lemur zaprasza

50 dag szparagów,
30 dag groszku konserwowego,
2 łyżki masła,
łyżka m±ki,
2/3 szklanki mleka lub 3 łyżki ¶mietany,
cukier,
koper,
bułka paryska,
sól

Oczyszczone szparagi pokrajać w kawałki i ugotować w niewielkiej ilo¶ci wody z sol± i cukrem. Sporz±dzić zasmażkę, rozprowadzić wywarem ze szparagów, podprawić ¶mietan± lub mlekiem. Zagotować. Dodać groszek i szparagi. Przyprawić do smaku i wsypać posiekany koper. Podawać obłożone grzankami przygotowanymi z bułki paryskiej, z ryżem ugotowanym na sypko lub ziemniakami.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza