Lemur zaprasza
BABKA PIASKOWA 6 - Ciasta, ciastka : Wirtualna Kuchnia Polska Babka piaskowa 6 20 dag (1 szklanka) mąki pszennej, 20 dag (niepełna szklanka) mąki ziemniaczanej, 25 dag margaryny, mała paczka proszku do pieczenia, 25 dag (1 szklanka) cukru, 4 jaja, cukier waniliowy lub esencja zapachowa, tłuszcz i tarta bułka do formy Margarynę roztopić. Całe jaja utrzeć z cukrem i połączyć z przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąką pszenną i ziemniaczaną. Na koniec wlać roztopioną letnią margarynę i dokładnie wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką formy. Piec około 45 min w umiarkowanie gorącym piekarniku. Posypać cukrem pudrem i polukrować. From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl> MM |