2191

Lemur zaprasza


SALATKA BANANOWO-RYZOWA - Salatki i surowki : Wirtualna Kuchnia Polska














Sałatka bananowo-ryżowa
3 banany,
5 łyżek ryżu ugotowanego na sypko,
pół selera,
100 g szynki,
5 łyżek majonezu,
2 łyżki ¶mietany,
łyżka soku z cytryny,
curry,
sól, cukier

Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić w plasterki grubo¶ci 1/2 cm. Szynkę pokroić w drobne cz±stki. Seler obrać i zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny, aby nie ¶ciemniał. Do majonezu dodać ¶mietanę i curry. Wymieszać wszystkie składniki z ryżem, doprawić sol± lub cukrem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza