1321

Lemur zaprasza


PIERNIK ZAMKOWY - Ciasta, ciastka : Wirtualna Kuchnia Polska














Piernik zamkowy
40 dag m±ki,
25 dag miodu,
50 ml rumu,
3-4 jaja,
paczka przypraw do piernika,
paczka proszku do pieczenia
Jaja umyć, wybić ze skorupek do naczynia, utrzeć lekko ze zrumienionym miodem, poł±czyć z rumem, przyprawami i przesian± m±k± wymieszan± z proszkiem do pieczenia. Następnie przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej tart± bułk± formy, wyrównać powierzchnię i piec około 50 min w ¶rednio nagrzanym piekarniku.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza