Lemur zaprasza
Kuchnia chińska 3 jaja 1/2 szklanki wody 1/2 łyżeczki soli Ľ szklanki m±ki M±kę i sól przesiać do miski. Jaja roztrzepać z wod±, mieszaj±c m±kę stopniowo wlewać jaja, wymieszać na jednolite rzadkie ciasto (konsystencja ¶mietanki do kawy), w razie potrzeby dolać wody lub dosypać m±ki. Patelnię o ¶rednicy 15 cm rozgrzać na ¶rednim ogniu, lekko posmarować olejem dno i boki. Wlać 2 łyżki ciasta na gor±c± patelnię, rozprowadzić szybkim ruchem po dnie, nadmiar ciasta zlać do miski. Smażyć tylko z jednej strony (około 1 min), przełożyć na talerz nie smażon± stron± do dołu. Smażyć pozostałe nale¶niki. Po nabraniu wprawy można smażyć na dwóch patelniach. Proporcje: na około 12 nale¶ników |