1394

Lemur zaprasza

Kuchnia chińska
3 jaja
1/2 szklanki wody
1/2 łyżeczki soli
Ľ szklanki m±ki

M±kę i sól przesiać do miski. Jaja roztrzepać z wod±, mieszaj±c m±kę stopniowo wlewać jaja, wymieszać na jednolite rzadkie ciasto (konsystencja ¶mietanki do kawy), w razie potrzeby dolać wody lub dosypać m±ki. Patelnię o ¶rednicy 15 cm rozgrzać na ¶rednim ogniu, lekko posmarować olejem dno i boki. Wlać 2 łyżki ciasta na gor±c± patelnię, rozprowadzić szybkim ruchem po dnie, nadmiar ciasta zlać do miski. Smażyć tylko z jednej strony (około 1 min), przełożyć na talerz nie smażon± stron± do dołu. Smażyć pozostałe nale¶niki. Po nabraniu wprawy można smażyć na dwóch patelniach.
Proporcje: na około 12 nale¶ników
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza