1442

Lemur zaprasza


CIASTKA POLKRUCHE WYCISKANE PRZEZ MASZYNKE - Ciasta, ciastka : Wirtualna Kuchnia Polska














Ciastka półkruche wyciskane przez maszynkę
30 dag (1 1/2 szklanki) m±ki,
10 dag (5 łyżek) cukru,
1 jajo,
2 żółtka,
15 dag margaryny,
1/2 łyżki gęstej ¶mietany lub kwa¶nego mleka,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
cukier waniliowy lub esencja zapachowa

M±kę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia i posiekać z margaryn±. Jajo i żółtka utrzeć z cukrem, dodać do m±ki poł±czonej z margaryn±. Szybko wyrobić ciasto. Przepu¶cić je przez maszynkę do mięsa ze specjaln± wkładk±. Wychodz±ce z maszynki ciasto kroić na kilkucentymetrowe ciasteczka i przenosić łopatk± na blachę. Ciasto to można również rozwałkować a ciastka wycinać przy pomocy szklanki lub foremki. Piec 10-15 min w gor±cym piekarniku, aż się zrumieni±.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza