Lemur zaprasza
KREM ORZECHOWY - Deser : Wirtualna Kuchnia Polska Krem orzechowy 2 i 1/2 szklanki mleka, 2 łyżki cukru, cukier waniliowy, 2 łyżeczki m±ki, 2 jaja, 10 dag łuskanych orzechów włoskich, bakalie do dekoracji (np. rodzynki) Zagotować mleko z cukrem i cukrem waniliowym. Rozmieszać m±kę z 2-3 łyżkami zimnej wody i wlać mieszaj±c do wrz±cego mleka, zagotować. Białka ubić na sztywn± pianę i delikatnie wymieszać z gor±c± masa, odstawić do ostudzenia. Orzechy drobno posiekać lub zemleć, wymieszać z żółtkami i cukrem do smaku. Nakładać do szklanek, dopełnić oziębionym kremem. Wstawić do lodówki na 1 godz. w celu oziębienia. Przed podaniem udekorować połówkami orzechów i bakaliami. From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl> MM |