1679

Lemur zaprasza


ZRAZY PSZCZYNSKIE - Mieso: Wieprzowina : Wirtualna Kuchnia Polska














Zrazy pszczyńskie
100 dag schabu z ko¶ci±,
10 dag ogórka kwaszonego,
10 dag kiełbasy zwyczajnej,
10 dag sera żółtego,
1 jajko,
5 dag tartej bułki,
1 dag m±ki,
10 dag tłuszczu,
sól, pieprz

Ze schabu usun±ć ko¶ć, wyporcjować, rozbić na cienkie płaty, oprószyć sol±. Na rozbite płaty mięsa ułożyć pokrojon± w cienkie paski kiełbasę, ogórek kwaszony, ser, posypać pieprzem. Mięso zwijać w rulony, obtaczać w m±ce, jajku, bułce tartej, smażyć na tłuszczu. Podawać z ziemniakami i kasz± gryczan±.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza