ďťż

1896

Lemur zaprasza


KIELBASNIK - Zupa : Wirtualna Kuchnia Polska














Kiełbaśnik
1/2 kg kiełbasy zwyczajnej,
2 cebule,
1 l rosołu z kostki,
łyżka tłuszczu,
1 łyżka przyprawy gulaszowej,
1 łyżka papryki w proszku,
pół łyżki bazylii lub majeranku,
sól, pieprz

Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na tłuszczu . Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w plasterki, podsmażyć jeszcze krótko wraz z cebulą, uważając by się nie przypaliła, a następnie przełożyć do większego garnka, zalać rosołem z bulionu, dodać przyprawy, gotować jeszcze około 10 min. Podawać z pieczywem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • Wątki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza