1899

Lemur zaprasza

Kuchnia izraelska
3l4 kg halibuta lub dorsza
1 mała posiekana cebula
1 bułeczka namoczona w wodzie
1 łyżeczka soli
1 /4 łyżeczki pieprzu
1 małe jajo roztrzepane
2 łyżki oleju jadalnego
1 duża cebula pokrajana w talarki
1 ¶wieża papryka pokrajana w kostkę (dowolnie)
1/2 szklanki przecieru pomidorowego
1/2łyżeczkicukru
1 łyżeczka soli
1 /4 łyżeczki pieprzu
szczypta tymianku lub 1 łyżeczka posiekanego .
koperku

1. Filety rybne i cebulę zemleć w maszynce, dodać odci¶nięt± bułkę i jeszcze raz zemleć.
2 Doprawić sol± i pieprzem, dodać jajo, wszystko ubić na jednolit± masę. Uformować 6 pulpetów.
3. W żaroodpornym naczyniu wymieszać olej, cebulę, paprykę, przecier pomidorowy, cukier, sól, pieprz. włożyć pulpety.
4. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 45 min., często polewaj±c wytworzonym sosem.
5 Podawać z frytkami i surówk± lub ogórkiem konserwowym i ¶wieżym białym pieczywem.
Proporcje dla 3-6 osób
 
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza