ďťż

1930

Lemur zaprasza


ZUPA JABLKOWA 2 - Zupa : Wirtualna Kuchnia Polska














Zupa jabłkowa 2
150g jabłek,
350 ml wody,
40g cukru,
5g mąki ziemniaczanej,
30g śmietany

Zagotować wodę. Jabłka umyć, podzielić na ćwiartki, usunąć ogonek i pozostałości kielicha, wrzucić do wrzącej wody, rozgotować pod przykryciem. Z mąki i wody sporządzić zawiesinę. Przetrzeć jabłka przelewając wywarem, zagotować, zestawić z płyty. Wlać zawiesinę mąki mieszając, postawić ponownie na płycie, zagotować . Do śmietany wlać kilka łyżek gorącej zupy stale mieszając. Po dokładnym rozcieńczeniu śmietany wlać ja do zupy i zamieszać. Doprawić potrawę do smaku.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

MM
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • Wątki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza