2010

Lemur zaprasza

25 dag wędzonej ryby
25 dag ugotowanych ziemniaków
jajko
cebula
kilka łyżek tartej bułki
pieprz
sól
olej do smażenia

Ryby obrać ze skórki, usun±ć kręgosłupy i o¶ci, drobno posiekać. Ziemniaki utłuc lub przepu¶cić przez maszynkę, wymieszać z ryb±, surowym jajkiem, dodać przesmażon± w oleju posiekan± cebulę, sól i pieprz. Masę dobrze wyrobić i uformować z niej niewielkie klopsiki. Obtoczyć je w tartej bułce i smażyć w rozgrzanym oleju. Podawać z "czarcim" sosem (zob. następny przepis).
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza