Lemur zaprasza
RYBA PO PODHALANSKU - Ryby : Wirtualna Kuchnia Polska Ryba po podhalańsku 60 dag filetów z ryby, 1 dag m±ki, 15 dag oleju, 16 dag ziemniaków, 3 dag selera, 15 dag marchwi, 5 dag ¶liwek suszonych, 2 dag masła, 5 dag cebuli, 3 dag ¶mietany, 1/8 l ketchupu, 1/2 cytryny, z±bek czosnku, zielenina, sól, pieprz Filety wyporcjować, skropić cytryn±, oprószyć m±k±, sol±, pieprzem, lekko obsmażyć na oleju. Pokroić marchew w kr±żki, cebulę i seler w kostkę, ziemniaki w plastry, podsmażyć na oleju, dodaj±c pod koniec masło oraz namoczone, pokrojone w paski ¶liwki. Rybę nałożyć na podsmażonych warzywach, zalać ketchupem zmieszanym ze ¶mietan±, doprawionym czosnkiem, sol± i pieprzem, zapiec w piekarniku. Podawać posypan± zielenin±. From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl> MM |