Lemur zaprasza
SALATKA ROSYJSKA - Salatki i surowki : Wirtualna Kuchnia Polska Sałatka rosyjska 1/2 kg ugotowanych ziemniaków, 1/4 kg ugotowanej fasolki 4-6 ugotowanych marchewek, 10 dag ugotowanej drobnej białej fasoli, szklanka ugotowanego zielonego groszku, 2 łyżki octu, 2 łyżki oliwy lub oleju, sól, pieprz, 2-4 łyżki posiekanych kwaszonych ogórków, 1-2 łyżki posiekanych grzybków w occie, 3-4 łyżki posiekanej zieleniny, 2-3 jaja na twardo, 1 i 1/2 szklanki majonezu Ziemniaki pokroić w mał± kostkę, fasolkę pokroić uko¶nie w paski, marchewkę w plasterki. Białka jaj posiekać. Jarzynki włożyć do miski, wlać oliwę, ocet, osolić, posypać pieprzem, ostrożnie wymieszać, wstawić do lodówki na dwie godziny. Marynowane jarzynki wymieszać z grzybkami, ogórkiem, zielenin± i 3/4 szklanki majonezu. Przełożyć majonezem, przybrać żółtkami przetartymi przez sito, plasterkami marchwi i listkami pietruszki. From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl> MM |