2451

Lemur zaprasza

Kuchnia z szybkowaru
50 dag wieprzowiny bez ko¶ci
1 łyżeczka m±ki
4 dag tłuszczu
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 szklanka wody
1 płaska łyżka przyprawy typu "Jarzynka"
1 ogórek kiszony; mielone ziarna jałowca i sól do smaku

Mięso pokroić na małe kawałki, posypać sol± i m±k±, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Zalać wod±, wsypać przyprawę "Jarzynka", zamkn±ć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, włożyć do niego koncentrat pomidorowy, zmielone ziarno jałowca, pokrojony na półplasterki ogórek, resztę m±ki, wymieszać i chwilę pogotować.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza