2454

Lemur zaprasza

Kuchnia z szybkowaru
50 dag wieprzowiny bez ko¶ci
(może być z czę¶ci przedniej)
25 dag kapusty kiszonej
5 dag tłuszczu
1 cebula
2 łyżeczki m±ki
1 z±bek czosnku
papryka mielona i sól do smaku

Mięso pokroić na małe kawałki, obtoczyć w m±ce i obrumienić na mocno rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wrzucić oczyszczon± i pokrojon± cebulę i też zrumienić. Dodać drobno posiekan± kiszon± kapustę, wlać wody tyle, by pokryła zawarto¶ć szybkowaru, zamkn±ć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru doprawić reszt± m±ki, sol±, papryk± i roztartym czosnkiem.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza