2795

Lemur zaprasza

Pęczek botwiny,
5 szklanek mleka zsiadłego,
szklanka kwasu buraczanego,
2/3 szklanki ¶mietany,
łyżka cukru,
pół pęczka kopru,
p±czek rzodkiewek,
20 dag ogórków,
pół pęczka szczypiorku,
2 jaja,
sól

Botwinkę starannie oczy¶cić umyć, drobno pokrajać i ugotować w wodzie (ok. 2 szklanki). Następnie zalać kwasem buraczanym i ponownie zagotować. Ostudzić, dodać roztrzepane zsiadłe mleko, posiekany koper i szczypiorek oraz pokrajan± rzodkiewkę. Dodać ¶mietanę, przyprawić do smaku. Ogórki obrać; pokrajać w drobn± kostkę, wrzucić do zupy. Dodać ugotowane na twardo i posiekane jaja.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza