2803

Lemur zaprasza

35 dag fasoli perłowej,
5 dag słoniny,
20 dag marchwi,
pietruszki i selera,
20 dag m±ki,
sól,
nać pietruszki,
li¶ć laurowy,
ziele angielskie,
cebula

Fasolę umyć, namoczyć i ugotować w tej samej wodzie do miękko¶ci. Warzywa obrać, drobno pokrajać i ugotować dodaj±c tyle wody, ile potrzeba zupy. Gdy warzywa będ± miękkie, zasypać wywar zacierk± zrobion± z m±ki i wody, dodać ugotowan± fasolę, osolić, dodać ziele angielskie i li¶ć laurowy oraz przysmażon± cebulę. Posypać posiekan± naci± pietruszki.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza