2811

Lemur zaprasza

60 dag kapusty białej lub włoskiej,
20 dag warzyw (marchew, pietruszka, seler), cebula,
2 dag grzybów suszonych,
szklanka kwasu na żur,
2 łyżki tłuszczu (słonina),
2,5 łyżki m±ki,
sól,
cukier,
z±bek czosnku,
papryka sproszkowana,
ziele angielskie,
nać pietruszki

Oczyszczon± kapustę drobno pokrajać, ugotować, odcedzić, wywar dodać do zupy. Cebulę przesmażyć na czę¶ci tłuszczu. Warzywa obrać, pokrajać w kostkę i ugotować w dwóch litrach wody, dodaj±c grzyby. Gdy będ± miękkie, dodać kapustę, zakwasić żurem lub poszatkowanymi jabłkami, zagotować i dodać rumian± zasmażkę. Zupę przyprawić, dodać roztarty czosnek, posypać posiekan± naci± pietruszki. Podawać z ziemniakami.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza