337

Lemur zaprasza

Slonskie jodlo :










Modra kapusta z gozdzikami











Skladniki:
Kapusta czerwona w occie domowa 1 sloik litrowy
Slonina wedzona 5 dag.
Konfitura z surowych czarnych porzeczek 2 lyzki.
Cebula mala 1 szt.Cukier 1 lyzeczka
Gozdziki 1-3 szt.
Sol,pieprz mielony naturalny,listek laurowy,2 ziarna ziela angielskiego.
 
 
Przepis:
Kapuste wraz z zalewa przelozyc do emaliowanego garnka,dodac gozdziki,ziele angielskie,listek laurowy i gotowac tak dlugo ,az odparuje z niej prawie cala woda.Cebulke pokroic w drobna kostke.Podobnie postapic ze slonina,ktora ponadto nalezy usmazyc,uzyskuja niezbyt mocno zrumienione skwarki.Gdy kapusta bedzie juz prawie sucha nalezy dodac do niej cebulke,wytopione skwarki wraz z tluszczem oraz konfiture z czarnych porzeczek.Garnek odstawic na brzeg pieca.Ciagle mieszajac,przyprawic ja do smaku sola,cukrem i pieprzem,po czym odparowac jeszcze przez chwilke.Podawac na cieplo.
 
 
 
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • Wątki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza