503

Lemur zaprasza

Kuchnia z szybkowaru
1 kg gęsi w kawałkach
3 łyżki dobrego oleju np. sojowego
2 łyżki m±ki
2 szklanki wytrawnego wina (może być zastępczo tyleż wody z octem winnym i kieliszkiem wódki)
1 marchew
1 cebula
zielenina
sól i pieprz do smaku

Rozgrzać w szybkowarze olej, obsmażyć na nim kawałki gęsi i pokrojon± na 4 czę¶ci cebulę. Gdy s± rumiane, wsypać m±kę, wymieszać posolić i popieprzyć. Wlać wino, włożyć oczyszczon± marchew. Zamkn±ć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać zielenin±.
Uwaga. Do potrawki można dodać przetart± marchew.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza