1052

Lemur zaprasza

80 dag kalafiorów (2 szt.),
4 łyżki tłuszczu,
1,5 łyżki m±ki pszennej,
pół szklanki przecieru pomidorowego,
1/3 szklanki ¶mietany,
2 jaja,
2 łyżeczki utartego żółtego sera,
sól,
cukier,
2 szklanki wywaru z włoszczyzny

Kalafiory ugotować i os±czyć z wody. M±kę zasmażyć ż tłuszczem i rozprowadzić wywarem z włoszczyzny oraz przecierem pomidorowym, wlać ¶mietanę, uważaj±c, aby sos nie był gęsty. Gdy przestygnie - dodać jaja i cukier. Kalafiory zalać sosem, posypać serem, skropić tłuszczem i zapiec. Podawać z ziemniakami.
 
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza