513

Lemur zaprasza

Kuchnia z szybkowaru
1 młoda kaczka (około 1,5 kg)
10 dag boczku
6 dag smalcu masła lub 4 łyżki oleju (np. sojowego)
1 cebula
1 marchew
0,5 szklanki białego wina wytrawnego (lub zamiennie tyle wody z octem winnym)
0,5 szklanki wody
sól i pieprz do smaku

Sprawion± kaczkę obrumienić w szybkowarze na tłuszczu, wrzucić pokrojony w kostkę boczek oraz pokrojone w talarki marchew i cebulę. Posolić i popieprzyć, wlać wino. Zagotować bez przykrycia, a następnie wlać wodę. Zamkn±ć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnętrznego.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza