587

Lemur zaprasza

Kuchnia z szybkowaru
Comber i udka z 1 królika,
15 dag wędzonego boczku,
2 cebule,
1 łyżka tartej bułki,
0,5 szklanki wody,
0,5 szklanki czerwonego wina wytrawnego,
3 łyżeczki płynnej przyprawy do zup,
10 utartych ziaren jałowca;
sól do smaku

Ze skruszałego mięsa królika zdj±ć błony, udka przekroić na połowy, comber na, 3-4 kawałki. Każdy kawałek obsypać sol± zmieszan± z utartym jałowcem, posypać posiekan± cebul± i tart± bułk±, po czym owin±ć w plastry boczku. Ułożyć w szybko, warze, wlać wodę, wino i przyprawę do zup. Zamkn±ć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnętrznego.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza