956

Lemur zaprasza

Kuchnia węgierska
1 kg ziemniaków
sól
2 ogórki małosolne
pieprz
50 g tłuszczu
2 filiżanki kwa¶nej ¶mietany
2 łyżki m±ki
2 łyżki posiekanej cebuli
1 pęczek zielonej pietruszki
rosół
1 pęczek koperku

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, obrać i pokroić na ćwiartki. M±kę podsmażyć na tłuszczu, dodać posiekan± cebulę, pietruszkę i koperek, rozprowadzić rosołem i oprószyć pieprzem. Gdy się zagotuje dodać ziemniaki, pokrojone w w±skie paski ogórki małosolne i kwa¶n± ¶mietanę. Przez kilka minut pogotować i podawać na gor±co.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza