596

Lemur zaprasza

Kuchnia z szybkowaru
Comber i udka z 1 królika
1 łyżka m±ki
2 łyżki oleju
2 łyżki masła
1-2 cebule
25 dag pieczarek
0,5 szklanki ¶mietanki
1 pęczek natki pietruszki; sól i pieprz do smaku
1 szklanka wody

Comber i udka pokroić na kawałki, posolić, popieprzyć i obtoczyć w m±ce. W szybkowarze rozgrzać olej, obrumienić na nim kawałki królika, wrzucić oczyszczone i pokrojone cebulę i pieczarki, dodać masło i krótko podsmażyć. Wlać wodę, zamkn±ć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru wymieszać ze ¶mietank± poł±czon± z reszt± m±ki i z pokrojon± natk± pietruszki.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza