Lemur zaprasza
Kuchnia z szybkowaru Comber i udka z 1 królika 1 łyżka m±ki 2 łyżki oleju 2 łyżki masła 1-2 cebule 25 dag pieczarek 0,5 szklanki ¶mietanki 1 pęczek natki pietruszki; sól i pieprz do smaku 1 szklanka wody Comber i udka pokroić na kawałki, posolić, popieprzyć i obtoczyć w m±ce. W szybkowarze rozgrzać olej, obrumienić na nim kawałki królika, wrzucić oczyszczone i pokrojone cebulę i pieczarki, dodać masło i krótko podsmażyć. Wlać wodę, zamkn±ć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru wymieszać ze ¶mietank± poł±czon± z reszt± m±ki i z pokrojon± natk± pietruszki. |