68

Lemur zaprasza

1 I ¶wieżej, gęstej ma¶lanki
1 kg cukru
4 jajka
szklanka m±ki
łyżeczka sody oczyszczanej
2 łyżki ¶mietany
tłuszcz do smarowania formy

Ma¶lankę wlać do rondla, dodać cukier i gotować na słabym ogniu, aż utworzy się kleista ciecz podobna do miodu. Po przestudzeniu wbić do niej jajka i energicznie roztrzepać łyżk± albo trzepaczk±. Dodać m±kę, ¶mietanę wymieszan± z sod± i jeszcze raz wszystko energicznie rozbić łyżk±. Wlać do natłuszczonej formy tortowej i upiec w ¶rednio gor±cym piekarniku. Torcik posmarować dżemem lub galaretk± i polukrować.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • teen-mushing.xlx.pl
  • WÄ…tki
    Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Lemur zaprasza