Lemur zaprasza
1 kg królika (comber) 3 łyżki octu 2 z±bki czosnku 2 listki laurowe ziele angielskie sól pieprz Comber umyć, oddzielić ko¶ci. Czosnek obrać, pokrajać w plasterki, obłożyć nimi comber, ułożyć w misce, posypać rozkruszonymi listkami laurowymi, zmiażdżonym zielem angielskim i pieprzem, skropić octem, przykryć. Wstawić do lodówki na noc. Przed pieczeniem wyj±ć z marynaty, natrzeć sol±, owin±ć szczelnie foli± aluminiow±, ułożyć w brytfannie. Wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec. Mięso powinno się równomiernie zrumienić. Przed podaniem wyj±ć mięso z folii, pokrajać w plasterki. Ułożyć na ogrzanym półmisku. Obłożyć pieczonymi ziemniakami (1-2 na porcję). Podawać z dodatkiem buraczków i surówek. |